Vinturi vinluftare, vitt vin

Artnr: 27151
Artikelnamn: Vinturi vinluftare, vitt vin
599 kr

Beskrivning

Vinturi vinluftare för vita vin luftar något försiktigare än den som främst är avsedd för röda viner ger vinet en underbar upplevelse. Ett blommigt vitt vin drar ofta oerhörd fördel av att luftas, men behöver inte samma syreexponering som ett rött för att blomma ut. Den passar även utmärkt för de nu så populära rosévinerna.

"Den fångar först ögat med sin läckra design men den övertalar med sin funktion. Bernouilli´s princip kanske är bekant för några. Formeln förklarar att när vätskans hastighet ökar minskar dess tryck. Det gör att när vin hälls genom en Venturi och vinets hastighet ökar, dras luft in för att kompensera för tryckminskning, luften blandas med vin för en perfekt luftning på ett par sekunder."

Benjamin Hill, Beverage Manager, Sjömagasinet: "Det är inget vinsnobberi med luftning. Det är ett måste om du vill ha ut det mesta av alla viner och det är syret som är hemligheten. Vinturi syresätter vinet snabbt och både full doft och smak träder fram omedelbart. Dessutom är den otroligt snygg."

Chalie Palmer, the Palmer Group: "Jag använder Vinturi i alla mina restauranger i New York och Las Vegas."

Los Angeles Times: "Det Vinturi-behandlade vinet var klarare och mjukare. "

Få ut mer av ditt vin. Lufta det du också.

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 27151

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

htwY
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Andra varor från samma fabrikat

 • Den fångar först ögat med sin läckra design men den övertalar med sin funktion. Bernouilli´s princip kanske är bekant för några. Formeln förklarar att när vä...
  Art nr. 27150
  599 kr
 • Ett lätt sätt att få sitt vin något luftat. Fungerar även som droppkork
  Art nr. 9855
  129 kr
 • "Den fångar först ögat med sin läckra design men den övertalar med sin funktion. Bernouilli´s princip kanske är bekant för några. Formeln förklarar att när v...
  Art nr. 27160
  990 kr
 • Vinluftare i tenn
  Art nr. 64642
  295 kr
  ( 590 kr )