Hem » Vinglas & karaffer » Glas från Sophienwald

Sophienwald vinglas - serie Phoenix

Sophienwald är ett äkta munblåst, stort, supertunt och elegant vinglas utvecklat för dagens moderna liv men utan att ge avkall på funktion.

Glasen är utan tvekan din viktigaste komponent för en totalupplevelse av vin och ädla drycker. Glas från Sophienwald är utvecklat för att maskindiskas och även tåla krogens lite tuffare hanteringutan att glasens smala stjälkar brister eller kupor går sönder.

Sophienwalds referenslista av krögare med tre stjärnor i Guide Michelin, Grandes Tables du Mond medlemmar och andra med riktigt höga vinambitioner är imponerande .

Sophienwald är berömda för ultratunna glas, optimalt utformade vinklar på kupor och med perfekt skurna kanter. Det är ett resultat av mångårigt samarbete mellan vinmakare från Bourgogne, Bordeaux, Champagne, Piemonte, Wachau samt några av Europas främsta glashantverkare, krögare och sommelierer.

Till skillnad från massproducerade maskinglas är Sophienwalds munblåsta glas aningen elastiska. Man använder gammaldags träformar istället för grafit och en väldigt långsam avkylningsprocess. Det här minimera spänningar i glaset och maximera hållbarheten. Serien Phönix är 100% blyfritt och nästan tyngdlöst. Glas utan miljögiftet bly är bra på flera sätt, dessutom blir blyfria glas inte mjölkiga i diskmaskinen. Sedan en tid kan nu privata vinentusiaster beställa Sophienwald. Leveranstiden är normalt runt en vecka.

Sophienwald vinglas hos Prowine Nordic
Sophienwald vinglas, serie Phoenix. Munblåsta. Köp hos Prowine