Hem » Vinglas & karaffer » Glas från Sophienwald

Sophienwald Glas

År 2010 förvärvades det gamla Carl Stölzle-glasbruket i Alt-Nagelberg, norr om Wien. Det hittades ett enormt arkiv med ritningar, träformar och glas som tillverkats där sedan början av 1600-talet. Bland dokument fanns glasen från Sophienwald Hütte, som hörde till det historiska Stölzle Glas-imperiet och nämndes i handlingar från Alt-Nagelberg redan år 1725.

2013 bestämde sig för att blåsa nytt liv i Sophienwald - likt PHOENIX ur askan. De första glasen presenterade för vinmakarna och sommeliererna i början av 2014. Mottagandet var fantastiskt!

Varje glas är unikt! Det är ett konstverk tillverkat för hand och blåst i träformar, såsom den gamla glasblåsningen traditionen kräver. Små variationer ger varje glas sin särprägel.

Tulpanformen var på modet redan under 1700-talet. Även om glasen inte var fullt så tunna och eleganta då, har tulpanformen alltid präglat Sophienwalds glas.

Sophienwalds glasserier – Phoenix och Grand Cru

Phoenix är mycket tekniska och bland de mest precisa glasen för vinprovning på marknaden. Glaserien innehåller alla glas som en passionerad vinälskare eller gastronom behöver. Lätta, eleganta och framför allt perfekta för dagens moderna viner.

Grand Cru-serien delar formspråk med Phoenix-kollektionen, men är högre och har en större volym som är idealisk för mognare viner

Sophienwald vinglas hos Prowine Nordic
Sophienwald vinglas, serie Phoenix och serie Grand Cru. Munblåsta. Köp hos Prowine