Hem » Vinglas & karaffer

Vinglas & karaffer

vinglas

Vinglas för alla behov och tillfällen

Att kunna välja rätt vin är en konst som kräver gedigen kunskap. Vinglaset är dock en komponent som sällan ägnas samma omsorg. Men ett vinglas är så mycket mer än bara ett kärl för att transportera vinet från flaska till mun.

Ett vinglas bör i första hand väljas med hänsyn till vilket vin som skall avnjutas, men vinglasets kvalitet och funktion bör inte underskattas. Vi på Prowine tycker att ett bra vinglas skall berika smaken och upplevelsen vid en måltid eller vinprovning.

Våra vinglas uppfyller därför dessa kriterier men skänker dessutom ögat njutning. Vi tycker nämligen att det är viktigt att det som är funktionellt också pryder sin plats. Det gäller alla våra artiklar som specialanpassats för vinkällaren och vinälskaren, vare sig det är vinglas, vinställ, vinskåp eller vinkylar.

Högkvalitativa vinglas i världsklass

Läs gärna mer om våra vinglas i respektive tillverkarkategori, och lär dig mer om hur vinglasens material och form påverkar allt från arom till syresättning. Vi har valt ut de tillverkare av vinglas som ställer samma höga kvalitetskrav som vi. På så sätt vet vi att våra kunder får ett vinglas som de kan lita på, vare sig det gäller en vinprovning, eller den där stunden när de själva unnar sig ett glas av sitt favoritvin.

Din uppsättning med vinglas bör komplettera dina viner. Precis som varje tillfälle har sitt perfekta vin, finns det ett vinglas som är skapat för den specifika vintypen. Allt från vinglasets storlek, till kupans form har utvecklats med hänsyn till vinets distrikt och druvans karaktär.

Karaffer som berikar vinet

Karaffen är, precis som vinglaset, en viktig komponent och även på detta område är Prowines sortiment omfattande. Karaffen ska inte bara pryda sin plats på bordet, utan har även en viktig roll vid dekantering och luftning av vinet. Allt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av er vinupplevelse! Vinluftare och dekanteringstrattar hittar ni här.

Låt ditt val av vinglas och karaff bli lika omsorgsfullt som när det gäller innehållet!