Hem » Vinglas & karaffer » Lehmann Glas, serie P. Jamesse

Lehmann Glas, serie P Jamesse ger champagne och vin större smakupplevelse

Lehmann Glas är en uppskattad glastillverkare från Frankrike. Företaget har sitt huvudkontor i Reims, Champagne och är historiskt specialiserade på champagne-glas. På senare år de breddat sortimentet och har flera kompletta serier av vinglas.

Lehmann Glas är huvudleverantör av champagne-glas till de flesta stora champagne-husen. Bland annat Louis Roederer, Tattinger, Lanson, Bollinger, Deutz, Perrier Jouet, Charles Heidsieck, Piper Heidsieck med flera.

Lehmann Glas är världsberömda för deras munblåsta Jamesse Prestige Grand Champagne-glas i blyfri kristall. Lehmann Glas tillverkar moderna champagne- och vinglas av högsta kvalitet till passionerade vinentusiaster och arbetar tillsammans med de franska enologerna och sommelierna för att göra provsmakningen till en unik upplevelse.

Lehmann Glas serie Jamesse

Att ta fram en glasserie med bästa möjliga vinupplevelse gjordes tillsammans med champagneexperten Philippe Jamesse, chefsommelier på Domaine les Crayères (4 Gault & Millau kockens toquetter, 3 Michelin-stjärnor). 2016 var glasserien färdig och anpassad till de senaste trenderna och för att möta de ökande kraven på vinglas.

• Den spetsiga basen är gjord för att förbättra startpunkten av bubblorna för mousserande viner.
• Den breda och generösa runda formen i varje glas ger en optimal upplevelse av vinet.
• Den breda och generösa runda formen gör att aromerna får tid att frigöras.
• Glasets klarhet gör det möjligt att se vinets alla färgnyanser.

Ultralight - ger champagne- och vinglas elegans och större vinupplevelse

Efter två års forskning och utveckling av Ultralight-processen tillverkas flera av glassen med denna teknik. En tillverkningsteknik som kombinerar exceptionell finess, enbart 0,7 mm glastjocklek, och optimalt ljusinsläpp.

Lehmann Glas, serie Jamesse, finns som maskingjorda, handgjorda och handgjorda i Ultralight.

Här kan du ladda ner katalogen med hela sortimentet från Lehmann Glas.

Möt personen bakom serie, Philippe Jamesse

Lehmann Glas, serie P. Jamesse
Lehmann Glas, serie P Jamesse. Lehmann Glass är en glastillverkare i Reims i Frankrike. Lehmann Glass producerar både handgjorda och maskingjorda glas. Brett sortiment av champagne och vinglas men även andra dryckesglas. Både munblåsta och maskingjorda champagne-glas till champagne-husen i Champagne. Jamesse Prestige Grand Champagne 45 cl. Lehmann Glass tillverkar moderna champagne- och vinglas.